مطالب علمی و فراماسونری درباره وبلاگ به وبلاگ من خوش آمدید آرشيو وبلاگ نويسندگان تاریخچهالکساندر ولتا (1827 - 1745) فیزیکدان ایتالیایی و مخترع اولین باتری است که اکنون پیل ولتا نامیده میشود. این پیل شامل صفحات متناوبی از مس و روی است که توسط صفحات مقوایی نازک که در محلول نمکی غوطهورند از هم جدا شدهاند، بخاطر کمک او به علم الکتریسیته ، واحد اختلاف پتانسیل الکتریکی (ولت) به نام اوست. نقش و تأثیر در زندگیباتریهای خشک در زندگی روزمره برای مصارف گوناگون بکار میروند، سلولهای انبارهای که شامل باتری خودرو باشند برای راه اندازی اتومبیلها بکار میروند، از باتریهای نیکل - کادمیم در ابزاری مانند تلفن بی سیم ، رایانههای قابل حمل (لپ تاپ) ، تلفن همراه و ماشینهای اصلاح استفاده میشود و سلولهای سوختی برای تأمین برق و آب آشامدنی فضاپیما استفاده میشود و برای تأمین برق بیمارستانها و به تازگی تأمین نیروی محرکه وسایل نقلیه سنگین و سبک هم استفاده میشود. خوردگی سالانه خسارات زیادی در صنعت به بار میآورد. ساختار یا ساختمانیک پیل الکتروشیمیایی از دو الکترود جریان به نام الکترود کاتد و آند تشکیل یافته است، به هر یک از این الکترودها که در محلول الکترولیت قرار گرفتهاند و محلولهای الکترولیتی در صورت متفاوت بودن از نظر ترکیب شیمیایی توسط یک پیل نمی که لولههای شیشهای نعلی شکل پر شده از محلول غلیظ یک الکترولیت قدیمی باشند و یا یک دیواره متخلخل (نظیر شیشه گداخته و یا چینی و سرامیک بدون لعاب) باهم ارتباط دارند. پیهای الکتروشیمیایی بطور قرار دادی به دو نوع پیل گالوانیک (ولتایی) و الکترولیزی تقسیم میشوند. طرز کار و مکانیزم کارپیلهای الکتروشیمیایی با واکنشهای اکسایش - کاهش: واکنشهای اکسایش- کاهش عبارتند از انتقال الکترون از یک واکنشگر به واکنشگر دیگری. واکنش اکسایش - کاهش از دو نیم واکنش تشکیل یافته است، نیم واکنشی که در آن واکنشگر الکترون از دست میدهد نیم واکنش اکسید است و در آند رخ میدهد و واکنشگر را کاهنده یا احیا کننده پیلهای الکتروشیمیایی مینامند. نیم واکنشی که در آن واکنشگر الکترون میگردد، نیم واکنش احیا یا کاهش میباشد و در کاتد رخ میدهد و واکنشگر را اکسید کننده یا اکسنده مینامند و پتانسیل واکنش را میتوان با استفاده از معادله ارنست محاسبه کرد.
کاربردهااز پیلهای الکتروشیمیایی میتوان در موارد زیر استفاده نمود:
(اريس )الهه جنگ در يونان و معادل ايراني آن ايندره يا «اريس ۱۳۶۱۹۹» كه پيش تر با نام «۲۰۰۳ يو بي ۳۱۳» خوانده ميشد، يك سياره كوتوله است كه در ۵ ژانويه ۲۰۰۵ توسط ستارهشناسان مشاهد شد و در ۲۹ ژوئيه همان سال خبر كشف آن انتشار يافت. اين كشف سر و صداي زيادي در مجامع علمي برپا كرد. اريس (۲۰۰۳يو بي۳۱۳) از پلوتون بزرگتر بود و به همين دليل، يابندگان بر سيارهبودن اين سيارك پافشاري ميكردند. جرم سياره هم ۲۷٪ بيشتر از پلوتون ارزيابي شد. سرانجام رايگيري در مورد سيارهبودن خود پلوتون انجام شد؛ پلوتون را از فهرست سيارهها كنار گذاشتند و رده تازهاي به نام سياره كوتوله پديد آمد. گروه يابنده سياره كوتوله پس از يافت اريس كار را با بينابنمايي ادامه دادند و با آشكارسازي نور فروسرخ در ۲۵ ژانويه ۲۰۰۵، يخ و متان را در آن شناسايي كردند كه نشاندهنده همانندي آن با پلوتون بود. به خاطر مدار اريس دماي آن ميان (۲۴۳- تا ۲۱۷-) درجه سلسيوس است. سطح اريس از پوسته بسيار نازكي از متان كه منشا آن احتمالاً از درونش است احاطه گرديده. ولي در مورد پلوتون احتمالاً تحت دگرگونيهاي شيميايي و پرتوهاي خورشيدي، متان سطح كمي به رنگ قرمز گرويده و نمايي اخرايي رنگ به وجود آوردهاست. اما متان سطح اريس بشتر به زرد تمايل دارد و علت اين موضوع فاصله بيشترش از خورشيد است . سه شنبه 5 دی 1391برچسب:اقیانوس های فرا خورشیدی, :: 16:38 :: نويسنده : امید مسگرها
سه شنبه 5 دی 1391برچسب:عامل نابودی زمین, :: 16:36 :: نويسنده : امید مسگرها
يخهاي قطبي مريخ ميتواند زمين را از آب بپوشاند!
نحوه تاسيس و تاريخچه به همراه عكس از زمان تاسيس تا به الان
كلكسيون افتخارات باشگاه استقلال ![]() ![]() ![]() ![]() ادامه مطلب ...
اولين جرقه هاي تاسيس باشگاه در ذهن خوان گامپر زده شد، تاسيس تيمي مردمي
ادامه مطلب ... یک شنبه 3 دی 1391برچسب:, :: 17:10 :: نويسنده : امید مسگرها
ساخت کانال سوئز در 18 سال ایده اتصال دریای مدیترانه به دریای سرخ به زمانهای قدیم و تمدن های کهن باز می گردد. همچنانکه قبل از کانال سوئز کنونی، مصریان باستان با راه انداز راه های قایق رو، ارتباط میان دریای سرخ به رود نیل را مهیا کرده بودند. یکی از اولین تلاشهای موثر برای ساخت یک کانال ارتباطی در زمان یکی از فرعون های مصر بنام Necho که در قرن ششم قبل از میلاد می زیسته صورت گرفته است که هنگام تاخت و تاز پارسیان به مصر، داریوش اول دستور کامل کردن این کانال را صادر کرد.
ادامه مطلب ...
مقدمه ادامه مطلب ... |
||||||||
![]() |